fbpx
a
Ik weet niet wat ik wil

Velen stellen zich de vraag “is dit het nu?” of zeggen: “ik weet niet wat ik wil!” Ze zijn niet gelukkig en staan stil in hun persoonlijke groei.

Middelmatig cijfer

De vraag die ik mensen vaak stel is welk cijfer ze hun leven of hun persoonlijk leiderschap op dit moment geven. De meesten hebben er nooit over nagedacht en heel vaak krijg ik dan als antwoord terug: een 6 of een 7.

Een middelmatig cijfer dus….

Als ik dan doorvraag hoe ze tot dit cijfer komen of welke levensgebieden van het “wheel of life er al goed gaan en op welke levensgebieden er nog ruimte is voor verbetering, dan valt het vaak stil. Eigenlijk hebben ze er niet over nagedacht en is het cijfer vaak gebaseerd op een gevoel.

 

Alles wat m’n hartje begeerde

Voor mij was dit ook zo een aantal jaren geleden. Ik had een mooie baan met dito salaris, een fijn huis en een liefdevolle relatie. Ik zat in een zogenaamd goud kooitje als Managing Director binnen een grote farmaceutische multinational. De buitenwereld vond mij succesvol en keek bewonderend naar me op. En heel eerlijk, daar was ik toen best trots op.

Ik begon super enthousiast aan deze baan. Ik zat lekker in m’n vel en ging fluitend naar m’n werk. Ik was trots op de stap die ik gemaakt had van manager van een kwaliteitsafdeling naar een Managing Director functie binnen het Site Management Team. Er viel voor mij veel te leren en dat vond ik heerlijk! Dat ik lange, vaak stressvolle dagen maakte, nam ik op de koop toe.

Maar met de jaren werd ik steeds minder enthousiast. Ik snapte er niets van. Ik had toch alles wat m’n hartje begeerde? Voor de buitenwereld had ik het prima voor elkaar, maar van binnen begon het steeds harder te knagen. Ik stelde mezelf regelmatig de vraag: “is dit het nu?” Ik wist niet meer wat ik wilde en gaf mijn leven een 7tje.

 

Jezelf kwijt zijn

In het begin luisterde ik niet naar dat knagend hamstertje in mij. Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik niet mocht klagen en dat ik het toch prima voor elkaar had. Dat gevoel heb ik geprobeerd om weg te stoppen, maar dat hielp uiteindelijk niet.

In het weekend zocht ik afleiding en zo leefde ik steeds meer van weekend naar weekend. Continu voelde ik me gevangen en niet gelukkig. Ik kon niet meer genieten van het leven, raakte mezelf kwijt en begon de grip op het leven te verliezen.

Uiteindelijk belandde ik in een burn-out. Tegen mijn man zei ik dingen als: “ik ben mezelf kwijt” en “ik weet niet wie ik ben en ik weet niet wat ik wil”. Ik was mijn identiteit en authenticiteit in elk geval gedeeltelijk kwijt.

Een belangrijk keerpunt kwam toen ik me realiseerde dat ik al langere tijd stil stond en niet meer groeide, terwijl ik voelde dat ik meer wilde leren. Ik wilde mezelf ontwikkelen en weer vrijheid, voldoening en plezier ervaren.

 

Genieten van het leven

Pas toen ik besloot om naar dat stemmetje in me te luisteren, werd het anders! Ik ging weer aan mezelf werken, mezelf ont-wikkelen. Toen ik de beslissing had genomen om een training te gaan volgen, voelde ik de energie alweer stromen. Ik koos eindelijk weer eens voor mezelf.

De ene keuze volgde de ander op en ik voelde steeds meer vertrouwen. Uiteindelijk had ik de moed om m’n baan op te zeggen. Met behulp van een coach kwam ik achter mijn persoonlijke missie en ondanks dat het pad nog niet helemaal helder was, begon ik stappen te zetten op dit pad. Ik volgde verschillende coach-opleidingen en startte mijn eigen onderneming. Mijn energie steeg en ik kon weer genieten van het leven.

 

In beweging

Als ik nu terugkijk dan ben ik te lang doorgegaan met iets wat me niet écht meer de energie gaf. Ik stond te lang stil en heb mezelf niet meer verder ontwikkeld. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor je ziel. Het verlangen om te groeien is als een natuurwet. Alles is altijd in beweging. We zijn hier op aarde om onszelf te ontwikkelen ofwel onze levenslessen te leren en om te genieten.

Momenteel ben ik weer volop in beweging en ontwikkeling en weet ik dat ik dit altijd zal blijven doen.

 

Ik weet niet wat ik wil

Ik zie zoveel mensen hun leven een middelmatig cijfer geven. Als ze echt eerlijk zijn naar zichzelf, dan zijn ze niet gelukkig in hun werk, hun relatie of op een ander levensgebied. Ze negeren het diepe verlangen om te groeien en te veranderen en gaan op wilskracht en doorzettingsvermogen door, vaak op de automatische piloot. En als je dan vraagt of het allemaal wel goed met ze gaat of zegt dat je je zorgen maakt, dan zeggen ze dat het allemaal wel mee valt.

Nu denk je misschien: niks mis mee! Maar deze middelmatigheid gaf mij geen geluk. Het is voorspelbaar en haalt alle passie uit je leven. Je leven vlakt af, terwijl mijns inziens het doel van het leven is om ‘voluit te leven’.

Inmiddels weet ik dat succes niks waard is, leeg is, als er geen geluk en vervulling bij komt kijken. Want anders doe je het alleen maar voor de buitenwereld.

Heb jij ook soms een knagend stemmetje in je dat zegt: “ik weet niet precies wat ik wil” of “is dit het nu?”, luister dan naar jouw innerlijke stem en ben hier eerlijk over. In de eerste plaats eerlijk naar jezelf. Dat is echt de eerste stap naar een gelukkig leven.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Voor velen geldt dat ze te lang stilstaan in hun persoonlijke groei en dat er een grote potentie in ze zit, die momenteel nog niet benut wordt. Ze halen niet uit het leven wat erin zit. Moet dat dan? Nee, natuurlijk niet, niets moet. Maar realiseer je wel dat het leven soms erg kort kan zijn. Ruim 20% van de mensen bereiken de huidige pensioenleeftijd niet…..

Jouw innerlijke stem wil dat jij je verder ontwikkelt en wil voor jou een uitzonderlijk leven. Maar ook de wereld heeft uitzonderlijke mensen nodig! De wereld heeft jou nodig. Dus heb het lef om jezelf te zijn en creëer een bijzonder leven. Verlos jezelf van middelmatigheid en word leider van je eigen leven!

Dus…. Waar wacht je nog op?

 

Hulp nodig?

Wil jij ook jouw leiderschap verder ontwikkelen? Voor jezelf of voor je team/organisatie? Kan jij ook iets meer lef en bewustZIJN gebruiken in jouw leven of carrière? Schrijf je dan in voor de masterclass die binnenkort gegeven wordt. Deelname is gratis!