fbpx
a

Bedrijfsscan

Snel diepgaand inzicht in knelpunten en groeipotentie

Pragmatisch

Snel en gestructureerde analyse adhv simpele tools 

Maatwerk

Scan op basis van specifieke behoeften en kenmerken van jouw bedrijf

Professioneel

30+ jaar ervaring bij verschillende MKB bedrijven en multinationals

Pragmatisch

Snel en gestructureerde analyse adhv simpele tools

Maatwerk

Scan op basis van specifieke behoeften en kenmerken van jouw bedrijf

Professioneel

30+jaar ervaring bij verschillende MKB bedrijven en multinationals

Let met Lef is expert in het analyseren van bedrijven (MKB), waarmee we waardevolle inzichten bieden voor het oplossen van knelpunten en het realiseren van verdere groei.

Krijg weer helderheid en inzicht in de mogelijkheden van jouw bedrijf met de bedrijfsscan van leid met lef

Duurzaam succes

Veel ondernemers starten vanuit een passie een onderneming maar raken al snel het overzicht kwijt wanneer het bedrijf doorgroeit naar een middelgroot bedrijf. Wij zien deze ondernemers in de praktijk vaak IN het bedrijf i.p.v. AAN het bedrijf werken. 

Intussen volgen economische veranderingen en maatschappelijke verschuivingen elkaar in rap tempo op.

Daarom is het voor MKB-bedrijven van levensbelang om wendbaar te blijven. Je dient snel en effectief te reageren op veranderingen indien je streeft naar verdere groei en duurzaam succes in deze huidige dynamische wereld. 

Daarom is het belangrijk om met met hulp van onze bedrijfsscan inzicht te krijgen in zowel de knelpunten van jouw bedrijf als de mogelijkheden voor verdere groei. Hiermee kun jij je focussen op het werken AAN je bedrijf.

Bedrijfsscan

Met onze bedrijfsscan gebaseerd op het 7S-model van McKinsey en het Z-model of Change®, ondersteunen wij ondernemers om meer inzicht te krijgen in de mogelijke verbeterpunten en potentie van hun onderneming. Tijdens deze bedrijfsscan doorlopen wij 52 vragen die verdeeld zijn over 7 hoofdstukken.

De bedrijfsscan start met het analyseren van de interne processen. Medewerkers worden op alle niveaus, van de receptioniste tot het management en directie geïnterviewd. Hierbij inventariseren wij de bedrijfscultuur, de communicatiekanalen, de besluitvormingsprocessen en de algemene tevredenheid van de werknemers.

Vervolgens richtte wij ons op de externe factoren en analyseren wij de markttrends, de concurrentie en de tevredenheid van klanten. Wij brengen de behoeften en de verwachtingen van de klant in kaart en kijken daarnaast naar de aanwezige stuurinformatie en de financiële prestaties van uw onderneming.

Z-model of Change bij de training Coachend Leiderschap en organisatie ontwikkeltraject van Leid met Lef
Helder en concreet bedrijfsplan, zodat jij op een duurzame manier weer verder kunt groeien

Resultaat

Na het voltooien van de bedrijfsscan wordt een uitgebreide presentatie samengesteld met onze bevindingen. Wij leveren een helder en concreet plan op met duidelijke doelen en actiepunten op elk niveau.

Zo hebben jullie weer helderheid en krijgen jullie vleugels om verder te kunnen groeien.

Indien gewenst helpen wij je dit plan te realiseren, zodat jullie sterke punten verder kunnen worden benut en de zwakke punten kunnen worden aangepakt.

Met deze gerichte aanpak zijn bedrijven in staat om de positie op de markt te versterken en te verbeteren, de tevredenheid van zowel medewerkers als klanten te vergroten, en uiteindelijk een duurzame groei te realiseren.