fbpx
a

Innerlijke rust

Laat je ademhaling je helpen om tot een diepe innerlijke rust te komen

Loslaten

Laat belemmerende patronen en oude emoties los

Bewustzijn

Word je bewust van hoe jij leeft en leer op de juiste manier te ademen

Innerlijke rust

Laat je ademhaling je helpen om tot een diepe innerlijke rust te komen

Loslaten

Laat belemmerende patronen en oude emoties los

Bewustzijn

Word je bewust van hoe jij leeft en leer op de juiste manier te ademen

Je ademhaling helpt je even stil te staan

Eén van de grootste uitdagingen in onze maatschappij voor ons als mens is om bewust even stil te staan. Alles gaat razendsnel tegenwoordig. Continu worden we geprikkeld. Is het niet door externe prikkels, zoals onze smart phones en de TV, dan is het wel door de interne prikkels, zoals onze gedachten en emoties. 

Toch hebben we deze momenten van stilstand écht nodig. We dienen even tot rust te komen om goed te voelen hoe het eigenlijk met ons gaat, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Even een moment van reflectie en dus ook de mogelijkheid om in te grijpen en onszelf verder te ontwikkelen.

Ademcoaching is nog redelijk onbekend bij het grotere publiek. Erg jammer, want in de huidige maatschappij zouden zoveel mensen er baat bij kunnen hebben.

Zoals je ademt, leef je

Hoe adem jij op dit moment? Check het maar eens. Is je ademhaling snel en gehaast? Of juist rustig en diep? Adem je hoog in je borst? Of juist in je (onder)buik? Vaak zijn we ons niet bewust van onze manier van ademhalen. Net zoals we ons niet bewust zijn hoe het eigenlijk met ons gaat.

Onze ademhaling wordt beïnvloed door veel dingen, onder andere door inspanning, emoties en overtuigingen. Zo stokt onze adem even als we schrikken. En als we gestrest zijn, dan ademen we oppervlakkig en snel. Ieder heeft zo zijn eigen adempatroon ontwikkeld. Jouw ademhaling laat dus zien hoe jij je leven leidt!

Door bewust naar onze ademhaling te kijken, komen we even tot rust en kunnen we voelen hoe het met ons gaat.

Bewust besturen

Onze ademhaling is levensbehoefte nummer 1. We beginnen ermee als we geboren worden en we sterven zodra we stoppen met ademhalen. Helaas wordt ons nooit geleerd hoe we goed kunnen ademen.

We gebruiken – ongetraind – nog maar 30% van onze ademcapaciteit. Toch hebben niet veel mensen direct ‘last’ van hun manier van ademen. Maar het beperkt ons wel degelijk! Onbewust spannen we spieren in ontspannen toestand aan als gevolg van stress of vastgezette emoties.

Ademtraining zorgt voor meer bewustwording en helpt je daarnaast je ademcapaciteit weer te herstellen met behulp van verschillende oefeningen en technieken. Als je de adem bewust leert besturen, kun je je lichaam en hiermee je leven weer bewust besturen.

Ademcoaching

Met ademcoaching leer je om weer voller en dieper te ademen met alle positieve gevolgen van dien. Mijn ademsessies en -trainingen zijn effectief en zorgen direct voor resultaten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Je komt weer in verbinding met jezelf. De ademtechnieken die ik gebruik zijn: de ‘verbonden’ ademhaling, de Wim Hof methode en de hartcoherentie.

Ademwerk is voor velen een krachtige methode voor persoonlijke groei. Wil je weten wat het nu precies inhoudt of wat ademcoaching voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een gratis gesprek en/of intake.

Positieve effecten

  • Je lichaam laat diepliggende gifstoffen los 
  • Je leert beter naar je gevoelens te luisteren
  • Je weet beter wat je wil in het leven
  • Fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen
  • Diepliggende emoties als angst, verdriet en boosheid kunnen voorgoed uit het lichaam verdwijnen.
  • Je voelt je lichter en meer ontspannen na een ademsessie.
  • Meer bewustwording hoe je met dingen omgaat en hoe je in het leven staat
  • Minder last van stress en een opgejaagd gevoel
  • Beter slapen
  • Een sterker immuunsysteem

Individueel of groepsessie

Een ademsessie kan in een 1-op-1 sessie of in groepsverband. Bij een individuele ademsessie wordt je 1-op-1 begeleid door de ademcoach en is er maximale aandacht en begeleiding. Afhankelijk van jouw hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessies.

Een sessie bestaat uit een coachingsgesprek, het actief ademen en direct daarna de ontspanningsfase. De ademcoach analyseert je ademhaling en helpt je tijdens de sessie je ademsysteem verder te openen.

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt van persoon tot persoon. Meestal is een minimum van 3 sessies wenselijk. Tijdens de sessies leer ik je ook oefeningen die je zelf thuis kunt doen, zodat niet alleen het resultaat groter is, maar ook dat je zelf na de sessies een toolbox hebt om uit te putten als je meer energie of ontspanning nodig hebt.

Tevens is het mogelijk om een ademsessie of -workshop op locatie te boeken.

Tarieven Ademcoaching

Individuele ademsessie    
€150,-  (60-90 minuten). Meestal zijn 3 sessies voldoende voor een blijvende verandering.

Workshop
Prijs op aanvraag

Over de coach

Ik ben Sylvia Bruning. Ik ben auteur, spreker en coach op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Met mijn eigen, bewezen effectieve CARE, SHARE & DARE methode weet ik de managers van vandaag om te toveren tot de leiders van morgen. Zonder trucjes, maar wel met concreet en doelgericht advies op basis van ervaringen uit de praktijk én coaching in jouw persoonlijk leiderschap.

Interesse?

Heb je interesse in Ademcoaching of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met me. Ik vertel je er graag meer over!

Dit zeggen anderen over Ademcoaching

“Voor mij was de ademsessie een bijzondere ervaring en bewustwording wat ademhaling met je kan doen. Sylvia gaf mij een vertrouwd gevoel en zorgde ervoor dat ik mij op mijn gemak voelde.”

Sonja Bethlehem

“Ik heb de ademsessie heel ontspannend en tegelijkertijd ook leerzaam gevonden.
Als coach neemt Sylvia een inspirerende rol, fijn!”

Els van Helmond

“Wat een bijzondere ervaring! Ik was op voorhand enigszins sceptisch over ademcoaching en het effect hiervan. Mijn scepsis is echter volledig weg na één sessie. Het heeft me inzichten gegeven waar ik mee verder kan. Dank je wel Sylvia!”

Karin Donkers

“Wat een mooie, liefdevolle ervaring! Ik was al bekend met ademcoaching, maar niet in deze setting. Wat een mooie sessie met veel inzichten en tips over en voor mezelf. heel bijzonder en fijn om deze ervaring met z’n drieën te delen.
Dank je wel Sylvia! Je begeleiding en tips waren echt top!”

Stephanie Bolsius

“Ik ben heel blij dat we dit met ons team gedaan hebben. Ik heb een nieuwe aanpak geleerd en het effect is gelijk merkbaar!
Sylvia creëert een prettige sfeer en is heel open.
Ga zo door!”

Esther S.

“Ik was erg nieuwsgierig naar de ademcoaching van Sylvia. Ik vond het best spannend, maar dat was nergens voor nodig. Sylvia gaf vertrouwen en begeleidde ons rustig en stapsgewijs door de ademsessie heen. Ik vond het jammer dat de sessie klaar was, want ik eindigde heel ontspannen onder een dekentje terwijl ik mij echt kon richten op mezelf. Een aanrader om je door Sylvia te laten begeleiden!”

Karin Franken

Interesse of direct een Ademsessie boeken?

Landingpagina | Ademcoaching-Ademsessie

13 + 4 =