fbpx
a

Leidinggeven voor beginners

Praktische tools

Bruikbare oefeningen en tools in een uitgebreid en helder werkboek

Magische live dagen

Duurzame transformatie door veel persoonlijke aandacht

Professionaliteit

300+ managers en ondernemers gingen je voor en gaven het cijfer 9

Praktische tools

Bruikbare oefeningen en tools in een uitgebreid en helder werkboek 

Magische live dagen

Duurzame transformatie door veel persoonlijke aandacht

Professionaliteit

300+ managers en ondernemers gingen je voor en gaven het cijfer 9

Ontwikkel jezelf én je team met deze cursus leidinggeven voor beginners

Leiderschap en managementvaardigheden

Krijg jij binnenkort de leiding over een groep medewerkers? Of ben jij recent doorgegroeid in een leidinggevende rol? Is jouw onderneming aan het groeien en verwacht men meer van jou als leidinggevende? Misschien heb je weinig of geen ervaring met leidinggeven en wil je handvatten krijgen om meer sturing en begeleiding te kunnen geven aan jouw mensen? Wil jij uiteindelijk met meer plezier én resultaat de mensen in beweging kunnen krijgen? Volg dan nu de cursus ‘leidinggeven voor beginners’.

In deze cursus komen alle basisbeginselen van leiderschap en de meest voorkomende managementvaardigheden aan bod. Na deze training ga je met een brok nieuwe inzichten en ervaringen aan de slag en heb je een goed fundament om verder te groeien in toekomstige leidinggevende posities.

Draagvlak creëren

Als (beginnend) leidinggevende wil je natuurlijk draagvlak creëren om jouw medewerkers in beweging te krijgen. Jij bent immers de spil van de organisatie. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de doelen van de organisatie zo efficiënt mogelijk behaald worden, terwijl je jouw medewerkers zoveel als mogelijk motiveert en ontwikkelt. In de cursus leidinggeven voor beginners leer je niet alleen het belang van het creëren van draagvlak. Je leert ook hoe je daarvoor zorgt! Je leert hoe je overtuigend, maar toch authentiek en inspirerend over kunt komen.

Persoonlijk leiderschap

Leidinggeven kan soms erg veel van je vragen. Je wilt het immers goed doen voor je eigen medewerkers, maar ook voor je baas. Tijdens de cursus ‘leidinggeven voor beginners’ leer jij jezelf en jouw persoonlijke kwaliteiten beter kennen en krijg je inzicht in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en hoe je de juiste mindset aan kunt wenden, zodat jij je goed staande houdt in deze rol. Je leert te reflecteren op eigen handelen, waardoor je groeit in jouw rol van leidinggevende en in persoonlijk leiderschap. Bovendien inspireer jij met jouw nieuwe gedrag je medewerkers om meer uit zichzelf te halen.

Leiderschapsstijlen

Medewerkers willen graag een leidinggevende die naar hen luistert, uitdaagt en ondersteunt. Directief en autoritair leiderschap is heel soms nodig, maar is bij veelvuldig gebruik kost dit niet alleen veel energie. Het zorgt op de lange termijn juist niet voor zelfstandige en gemotiveerde medewerkers.

In deze cursus leer je al de verschillende stijlen kennen en kom je erachter welke stijl jouw persoonlijke voorkeur is. Bovendien leer je hoe hier nog krachtiger gebruik van kunt maken.

Impact en succes

Ook communicatie speelt een hele belangrijke rol in het vak van leidinggeven. Om deze reden wordt er in de cursus ‘leidinggeven voor beginners’ voldoende aandacht geschonken aan gespreksvaardigheden van een open en effectieve communicatie. Je leert met welke manier van communiceren jij het meeste impact maakt op jouw medewerkers.

Uiteindelijk ben jij in staat om te sturen op impact en succes doordat jij de doelen van de organisatie op uitstekende wijze weet te vertalen naar jouw team en jouw medewerkers optimaal weet te motiveren en inspireren om deze gezamenlijk te bereiken.

Jij hebt de eerste stappen gezet naar uitzonderlijk leiderschap!

In deze cursus Leidinggeven voor beginners leer je al de verschillende stijlen kennen en kom je erachter welke stijl jouw persoonlijke voorkeur is. Bovendien leer je hoe hier nog krachtiger gebruik van kunt maken.

Over de trainer

Ik ben Sylvia Bruning. Ik ben auteur, spreker en coach op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Met mijn eigen, bewezen effectieve CARE, SHARE & DARE methode weet ik de managers van vandaag om te toveren tot de leiders van morgen. Zonder trucjes, maar wel met concreet en doelgericht advies op basis van ervaringen uit de praktijk én coaching in jouw persoonlijk leiderschap.

Interesse?

Heb je interesse in de cursus Leidinggeven voor beginners of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met me. Ik vertel je er graag meer over!

Wat houdt de training Praktisch Leidinggeven in?


3 dagen live training

3x een geheel verzorgde live dag (in Uden of omgeving), waarbij we op een praktische manier door alle stappen lopen om jou alle kneepjes van dit vak bij te brengen.


Intakegesprek vooraf

Intakegesprek van 20 minuten om alle leerdoelen helder te krijgen voor aanvang van de training. 

Bonus

Gratis Persoonlijke
Kracht test
©

Voor kandidaten van de training Praktisch Leidinggeven krijgen nu tijdelijk een gratis Persoonlijke Kracht test© inclusief uitgebreid rapport.

Dit zeggen anderen over de cursus leidinggeven voor beginners

De samenwerking met Sylvia is erg prettig. Als persoon heeft ze een geweldige mix van intelligentie en gevoel.

Ik zie en voel het nu als ondernemer en leider écht. Sylvia heeft mij en mijn team dichter bij elkaar gebracht door onder andere te helpen met het opstellen én naleven van onze visie, missie en normen en waarden. Ik ben van binnenuit gegroeid en durf te zeggen dat ik veel inspirerender ben geworden. 

Ik heb ervaren dat de door haar ontwikkelde technieken en methoden werken. Zowel ik als mijn team gaan dit nu verder uitbouwen.”

Peter Bouw

Directeur
Buro Buiten B.V. & Peter Bouw Tuinen

“Onlangs heb ik met Sylvia samen mogen werken. Dit was voor mij in één woord omschreven ‘fantastisch’. Binnen een paar weken stond ik heel anders in mijn werk en in het leven. Ik vond de balans terug tussen werk en privé en was al snel van mijn dagelijkse hoofdpijn af.

Omdat ik nu weet wat echt belangrijk is voor mij, maak ik andere keuzes en laat ik meer van mezelf zien. Ik ben een andere man geworden voor mijn gezin thuis en een betere, inspirerende leider. Sylvia, bedankt dat je mij geholpen hebt in deze prachtige leiderschapsreis!”

 

Martijn Schoonhoven als deelnemer bij het programma Authentiek Leiderschap en Inspirerend Leiderschap

Martijn Schoonhoven

Eigenaar
VVS Bouw B.V.

Het afgelopen half jaar was een intensieve periode waar ik de confrontatie met mezelf ben aangegaan en waar ik enorm veel heb mogen leren. 

Ik ben Sylvia Bruning, die me deze periode heeft gecoacht en geïnspireerd, enorm dankbaar.

Zij heeft mijn innerlijke criticus leren ontmaskeren, mijn angsten laten zien, mijn talenten leren benoemen en passies laten ervaren. Zij heeft de leider met lef in mij naar boven gehaald! Ik gun het iedereen een leider met lef te zijn, geloof het niet, maar ervaar het.

 

Johan Hoekman als deelnemer bij het programma Authentiek Leiderschap en Inspirerend Leiderschap

Johan Hoekstra

Procesregisseur
Waterschap Hollandse Delta

Interesse of meer informatie?

5 + 4 =