fbpx
a
3 fundamentele strategieën voor persoonlijke groei
Mag ik je eens wat vragen? Hoe zit het met jouw persoonlijke groei? En dat van je team? Hoeveel tijd besteed jij elke dag, week of maand aan je persoonlijke ontwikkeling? Veel mensen besteden erg weinig tijd aan persoonlijke ontwikkeling terwijl dat juist is wat we te doen hebben in ons leven! In onderstaand artikel vind je 3 fundamentele strategieën voor persoonlijke groei, zodat ook jij je leven blijvend kunt verbeteren! 

Persoonlijke groei als prioriteit

In mijn vorige vaste baan besteedde ik bijzonder weinig aandacht aan mijn persoonlijke groei. Er was zogenaamd te weinig tijd voor. Ik had het veel te druk. Een eerlijker antwoord is dat ik er zelf te weinig prioriteit aan gaf.
Eigenlijk net zoals ik mezelf ook niet voldoende prioriteit gaf. Ik stond voor iedereen klaar zei overal “ja” op. Uit angst om niet gewaardeerd te worden en om iets te moeten missen…? Ik zette mezelf dus onderaan het prioriteitenlijstje.
De afgelopen jaren heb ik deze ‘achterstand’ dubbel en dwars ingehaald en ik realiseer me nu dat ik niet meer zonder kan. Tegenwoordig heb ik persoonlijke groei als prioriteit gemaakt.

Groei maakt gelukkig

Momenteel help ik veel managers en hun teams bij wie het net niet lekker loopt. Vaak ervaren zij geen voldoening en lopen zij met vragen als “is dit het nu?” en “wat wil ik nu echt?” en willen graag hulp bij het beantwoorden van deze vragen.
Maar ook als je op dit moment geen problemen hebt, is het belangrijk om tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groei is uiteindelijk het enige wat er te doen is. Groei is een natuurwet. Kijk maar om je heen. Alles in de natuur groeit en bloeit. Persoonlijke groei is één van de weinige dingen die je leven blijvend zal verbeteren. Het maakt je gelukkig. En het is vrijwel de enige effectieve manier om de wereld positief te beïnvloeden. Want als jij je volledige kracht durft te omarmen en tonen, dan kun je het meest van betekenis zijn voor anderen.
Gun jezelf dit cadeau!

3 fundamentele strategieën voor persoonlijke groei

Om je op weg te helpen heb ik hier 3 fundamentele strategieën voor persoonlijke groei:

 

1. Implementeer goede gewoontes

Als je een aantal gewoontes introduceert in je leven zul je merken dat persoonlijke groei een stuk eenvoudiger wordt. Deze gewoontes zorgen ervoor dat je goed in je vel blijft zitten op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Deze gewoontes zijn:
a) Regelmatig bewegen en sporten
b) Regelmatig tot mentale ontspanning komen m.b.v. mediteren of ademhalingsoefeningen
c) Gezond eten, het liefst onbewerkt plantaardig
d) Voldoende slaap
e) Boeken lezen waar je wat van leert
f) Overbodige dingen uit je leven schrappen (dingen versimpelen)
g) Veel dingen doen die je leuk vindt

 

2. Zie elk moment als mogelijkheid om te groeien

Het is onze innerlijke drang als mens om te groeien, om onszelf te ontwikkelen. Uiteraard kun je dit doen door boeken te lezen en naar trainingen of workshops te gaan. Maar je kunt nog sneller groeien door je dagelijkse leven te gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling.
Zowel wanneer je je fijn, dankbaar en gelukkig voelt als wanneer je je naar, verdrietig of angstig voelt, valt er veel te leren. Reflecteer regelmatig en ga het gesprek aan met jezelf. Ieder moment van je leven bevat potentie voor persoonlijke groei.

3. Neem kleine stapjes in je persoonlijke groei

Het is verleidelijk om heel veel dingen door elkaar te doen. Om nieuwe sociale vaardigheden aan te leren, terwijl je tegelijkertijd meer innerlijke rust wilt ontwikkelen. Vaak lukt het dan niet en haken we af.
Realiseer je dat je nog een leven lang kunt leren! Er is niets anders te doen. We overschatten vaak wat we kunnen bereiken in één dag, maar we onderschatten wat we kunnen bereiken over een langere termijn.
Als je elke dag een kleine stap vooruit zet in je persoonlijke groei, dan zul je na een maand een enorme vooruitgang hebben geboekt! Veel succes met jouw persoonlijke groei!

Hulp nodig?

Wij zijn een onderdeel van de natuur en alles in de natuur wil graag verder groeien. Volg dit natuurlijk verlangen!

Dus wil jij ook verder groeien en jouw leiderschap verder ontwikkelen? Voor jezelf of voor je team/organisatie? Kies je ook voor persoonlijke groei, zodat je meer innerlijke rust, voldoening en plezier gaat ervaren? Schrijf je dan in voor de masterclass die binnenkort gegeven wordt. Inschrijven is helemaal gratis!